Fordelene ved at lease firmabilen

Hvis det er tid til at anskaffe en firmabil, så er spørgsmålet hvorvidt den skal købes eller leases. Erhvervsleasing giver lidt flere friheder – og nogle økonomiske fordele – så hvis ikke det er vigtigt, at virksomheden ejer bilen, så er leasing en fornuftig løsning. 

Når du eller din virksomhed skal vælge en erhvervsleasing bil, så handler det om at vælge en bil, der passer til jeres unikke behov – og som selvfølgelig er lækker at køre. Her er leasing også en fordel, fordi du får adgang til en dyrere klasse af biler, da du ikke skal købe den, blot lease den.  

Hav styr på, hvornår bilen må bruges

Når der skal leases, så er det vigtigt, I har styr på, hvordan og hvornår bilen må bruges. Der er nemlig forskel på at erhvervslease en bil, der kun bruges i arbejdshenseender, og så en bil der også bruges privat. 

Hvad jeres behov er, ved I bedst selv, men det er vigtigt, at I gør jer det klart, når I skal i gang med at finde en leasingaftale. Det har nemlig indflydelse på, hvilken aftale der laves, og hvad udgifterne er. 

Operationel eller finansiel leasing? 

Der er desuden to typer af erhvervsleasing. Operationel leasing minder om privatleasing, hvor man betaler et fast månedligt beløb for at have bilen, og når lejeperioden ophører, så leverer man bilen tilbage. Leasingforhandleren varetager desuden de fleste serviceomkostninger. 

Finansiel leasing er anderledes, da du efter endt leasingperiode skal finde en tredjepart, der køber bilen til et fastsat beløb. Udgifterne ser også anderledes ud, men til gengæld er der intet max antal kilometer, du må køre.

Lav din research og tal med en leasingrådgiver, så I er sikre på at få den aftale, der passer bedst til jeres behov på både kort og langt sigt.